Natuurinclusief bouwen dankzij Vleermuisheld

Natuurinclusief bouwen is een unieke aanpak van bouwen en renoveren. Het is gericht op het bevorderen van de biodiversiteit en het creëren van een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Vleermuisheld is er trots op u u te helpen uw huis milieuvriendelijker te maken en tegelijkertijd het behoud van vleermuizen en andere kwetsbare soorten te waarborgen. Vleermuisheld is een pionier op het gebied van natuurvriendelijk isoleren en natuurinclusief bouwen.

Natuurvriendelijk isoleren

Het is cruciaal om rekening te houden met de behoeften en het leefgebied van vleermuizen als u uw huis isoleert en ze zich op uw terrein bevinden. Omdat vleermuizen een beschermde diersoort zijn, is het illegaal om hun habitat te schaden. Gelukkig zijn er isolatiemethoden die vleermuizen niet schaden, en Vleermuisheld helpt u hier graag bij aan de hand van natuurvriendelijk isoleren. Het opsporen van vleermuizen in uw huis is een cruciaal onderdeel van natuurvriendelijk isoleren. Hiervoor kan een soort quickscan worden gebruikt. Deze kunt u zelf doen, door uw woning te doorzoeken op aanwijzingen voor vleermuizen en andere beschermde soorten. U kunt kijken of er vogelpoep aanwezig is, of er vetvlekken op de muur zijn of dat u ze letterlijk ziet vliegen. Wanneer u vleermuizen of beschermde diersoorten aantreft, of sporen daarvan, geven onze specialisten u advies over hoe u uw woning natuurvriendelijk kunt isoleren.

Het kiezen van de juiste materialen bij natuurinclusief isoleren

Om de negatieve effecten op het milieu en de vleermuizen te minimaliseren, helpt Vleermuisheld u bij het kiezen van de juiste isolatiematerialen en -methoden. Wij kunnen u advies geven over het gebruik van milieuvriendelijke producten, zoals Knauf Supafil. Een ander cruciaal onderdeel van milieuvriendelijk isoleren is het ontwikkelen van nieuwe vleermuiskasten. U kunt vleermuiskasten en andere voorzieningen voor vleermuizen installeren in de tuin of aan de buitenmuur van uw huis met behulp van Vleermuisheld. U kunt vleermuizen helpen een nieuw thuis te vinden en hun populatie in stand te houden door ze deze verschillende schuilmogelijkheden te bieden.

De bescherming van vleermuis- en vogelsoorten

Vleermuisheld zet zich in om individuele huiseigenaren te helpen bij het beschermen tegen vleermuizen en hun natuurlijke leefomgeving. Dit doen wij naast andere organisaties als woningbouwverenigingen, aannemers en VVE’s. Ons doel is om de bescherming van vleermuis- en vogelsoorten die in muren en onder daken verblijven te verzoenen met ons streven naar duurzaamheid.

Vleermuisheld is een voorvechter van milieubehoud

Het milieu heeft baat bij woningisolatie, maar houdt hierbij altijd aandacht voor het milieu. Het is vaak te gemakkelijk om de flora en fauna te vergeten. Door alle natuurlijke elementen uit uw woning te verwijderen, helpen wij u bij het legaal isoleren. De dieren die in uw woning verblijven worden gespaard, en u bespaart veel geld. Een win-win situatie zou zijn om ook een Vleermuisheld te worden.

Bouwen met het milieu in gedachten

Het gebruik van milieuvriendelijke isolatie is essentieel voor een duurzame toekomst. Wij dragen bij aan het behoud van de biodiversiteit en de ontwikkeling van een meer gezonde, veerkrachtige ecosystemen door bij bouw- en verbouwprojecten rekening te houden met de behoeften van dieren en planten. Dit biedt verschillende voordelen, waaronder een verbetering van de natuurlijke hulpbronnen, de luchtkwaliteit en de algemene leefbaarheid in zowel stedelijke als landelijke gebieden. Een cruciale stap naar een groene en symbiotische toekomst voor ons allemaal, is het nastreven van natuurinclusief bouwen en natuurvriendelijke isolatie.