Quickscan flora en fauna

Bij Vleermuisheld begrijpen we dat u uw huis of bouwwerk wilt isoleren om het comfort en de energie-efficiëntie van uw woonruimte te verhogen. Wij weten ook dat u rekening moet houden met het behoud van vleermuizen en andere gevoelige soorten, en met de Natuurbeschermingswet. Om u te helpen het isolatieproces conform de wettelijke normen te voldoen, kunt u gebruik maken van een quickscan flora en fauna. Maar, wat houdt een flora en fauna quickscan precies in?

Flora en fauna quickscan

Een flora en fauna quickscan is speciaal gemaakt om u een grondig idee te geven of beschermde soorten zich in uw huis of een ander bouwwerk bevinden. Een deskundige ecoloog onderzoekt uw situatie grondig en stelt een rapport op met daarin de eventueel aanwezige beschermde soorten en de te nemen voorzorgsmaatregelen om schade te voorkomen.
 
De flora en fauna quickscan is echter een tijdrovende en dure oplossing. Bij gemeenten met een ontheffing van de Wet Natuurbescherming zou u ook kunnen kijken of u sporen van vleermuizen of vogels ziet. Denk hierbij aan vogelpoep of vetvlekken op uw gevel. Wanneer u dit ziet, kunt u de Vleermuisheld bellen om een afspraak te maken om uw woning natuurvrij te maken. U kunt dan sneller met uw isolatiewerkzaamheden beginnen en tegelijkertijd zorgt u ervoor dat u aan alle wettelijke normen voldoet. Bij twijfel kunt u altijd het beste een ecoloog een quickscan laten doen of ons langs laten komen en uw woning natuurvrij laten maken (wanneer er een ontheffing in uw gemeente is). Hierdoor houden we samen de vleermuispopulatie in stand.

Professioneel advies van Vleermuisheld

Na het doen van een quickscan flora en fauna kunnen wij u helpen bij uw besluitvorming over de ideale isolatietechniek voor uw huis of bouwwerk. Onze experts geven u professioneel advies over milieuvriendelijke isolatiealternatieven die de habitat van bedreigde diersoorten in stand houden, zodat u comfortabel en duurzaam kunt leven in een energiezuinig huis.

 

U kunt door een quickscan flora en fauna wel gemakkelijker de vereiste vergunningen en vrijstellingen krijgen. Lokale overheden zullen uw isolatieproject eerder goedkeuren als u een volledig verslag van de flora- en fauna quickcan aanlevert, waarin de eventueel aanwezige beschermde soorten en de nodige mitigerende maatregelen worden beschreven. Hierdoor wordt de goedkeuringsperiode versneld en kunt u direct beginnen met het verduurzamen van uw huis. Wanneer deze scan aantoont dat er beschermde diersoorten gebruik maken van uw woning, moet u alsnog uw woning natuurvrij maken.

 

Kies voor het natuurvrij maken van uw woning voor Vleermuisheld en ervaar zelf hoe onze deskundige aanpak u kan helpen uw isolatieklus snel, betaalbaar en duurzaam te klaren. Neem voor meer informatie direct contact met ons op, en laat ons u helpen een toekomst te creëren die zowel duurzaam als verantwoord is voor u en de lokale beschermde diersoorten. 

Quickscan voor milieuvriendelijke isolatie

Bij Vleermuisheld werken we er hard aan om uw isolatieprojecten zo milieuvriendelijk mogelijk uit te laten voeren. Dit houdt in dat wij gebruik maken van milieuvriendelijke producten en methoden die weinig negatieve gevolgen hebben voor het milieu of de leefomgeving van beschermde dieren. Om energie-efficiëntie en milieubescherming te bevorderen, geven wij onze klanten ook advies over de beste isolatietechnieken.

Educatie en informatie

Wij vinden het cruciaal om mensen bewust te maken van de noodzaak om vleermuizen en andere bedreigde dieren te beschermen. Daarom geven wij onze klanten voorlichting en advies over de Wet natuurbescherming en de verplichtingen die daarmee gepaard gaan. Dit helpt huiseigenaren, woningbouwverenigingen, aannemers en VVE’s bij het duurzaam en verantwoord isoleren van hun woningen en gebouwen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan gerust eens een offerte aan.