Ongediertebestrijding

Wat houdt ongediertebestrijding precies in? Wat zijn tips om te voorkomen dat je last krijgt van ongedierte en wat moet je doen als je er wel last van hebt? Wat doet ongedierte met je huis en hoe kan het op een natuurlijke manier bestreden worden? Deze vragen worden op deze pagina beantwoord. 

Wat is ongedierte?

Ongedierte is een term die u vast wel eens voorbij heeft horen komen. Kort gezegd zijn het beesten die in uw woning zitten en uw rust verstoren. Deze dieren zijn op zoek naar een manier om te isoleren en verstoren uw rust niet opzettelijk. Het kan alleen wel heel vervelend zijn. In gebouwen en woningen vinden eten en schutting en daarom kan uw woning een fijne plek zijn.

Vleermuizen zijn geen ongedierte!

 Een veelgemaakte misvatting is dat vleermuizen ongedierte zijn. Vleermuizen hoeven geen overlast te veroorzaken en zijn dus geen ongedierte. Het kan wel zo zijn dat u kleine vleermuispoepjes vindt bij een vensterbank of vetvlekken op de muur ziet. Vleermuizen zitten vaak onopgemerkt in uw spouwmuur. In de winter houden zij een winterslaap en heeft u er helemaal geen last van. In de zomer eten vleermuizen motjes, kevers, maar ook muggen. Dit is is – voor veel mensen – juist prettig!

Vragen over ongediertebestrijding?

Heeft u vragen over ongediertebestrijding? Dan kunnen wij u helaas niet helpen. Wel kunnen wij u helpen om uw woning natuurvrij te maken. U kunt dan altijd contact met ons opnemen.